Хлопці зі стволами / War Dogs (2016)

Хлопці зі стволами / War Dogs (2016)

Якщо жанр “серйозна комедія” не існує, то його варто було б вигадати, щоб класифікувати подібні фільми. Його сприйняття значною мірою залежить від контексту. У 2016 році було весело і цікаво спостерігати за двома друзями, які намагались нашвидкоруч підняти великі гроші за рахунок сіреньких схем із закупівлями зброї для Пентагону. Але у 2022 це вже сприймається як пояснення роботи логістичних ланцюжків, підрядників, дії ембарго та можливості скомбінувати з цього успішну схему продажу-перепродажу озброєнь практично з будь-якої однієї країни у будь-яку іншу.

І якби більше людей дивилось подібні фільми, то менше було б наївних питань чому не можна так просто миттєво взяти мільйон тисяч сотень набоїв з одного місця, де вони лежать на складі, і передати тим, кому це зараз необхідно.

Виявляється, що світовий ринок зброї не менш складний і заплутаний ніж світ фінансів на Wall Street. Особисто для мене “War Dogs” входить у трійку фільмів, які формують світогляд, разом з “Lord of War” (2005) та “American Made” (2017).

This Country (2017) on IMDb