Два дні в долині / 2 Days in the Valley (1996)

Два дні в долині / 2 Days in the Valley (1996)

Чесно зізнатись, посміятись від душі в мене не вийшло. Назву жанру хотілось би скоротити з “кримінальна комедія” до “кримінальна”. Навряд чи це є об’єктивним показником комедійності, але я засміявся на 58-ій хвилині один раз і більше до цієї емоції не повертався під час перегляду. Але при цьому фільм непоганий, вартий уваги і часу, витраченого на нього. В ролях надзвичайно круті актори: дехто на той час вже був відомим, а дехто став популярним вже у майбутньому.

Дивишся на цих відомих і популярних акторів минулих років і думаєш, що вони такими і є десь там, за океаном, а насправді дехто з них вже постарів до невпізнаванності, а дехто (Danny Aiello та Glenne Headly) вже виявляється взагалі не з нами…

Зовнішність Charlize Theron настільки досконала і яскрава, що здається якоюсь нереалістичною, ляльковою і тому більше уваги починаєш звертати на Glenne Headly та Teri Hatcher. Атмосфера фільмів 90-х дотримана, хоч впевнений, що цілеспрямовано цим ніхто не займався. Фільм легкий, красивий, про правильні людські цінності, ідеали та є декілька моментів, коли потрібно задуматись про життя.

Не варто забувати, що значною мірою настрій стрічки задають песики: Марк та Кобі, без них все було б по-іншому. А головний хештег мабуть: #ДжеймсСпейдерТакийМолодий.

This Country (2017) on IMDb