Топ Ґан: Меверік / Top Gun: Maverick (2022)

Топ Ґан: Меверік / Top Gun: Maverick (2022)

Крутий фільм: якісний, душевний, пафосний, ефектний. Ні, це кіно не паразитує на ностальгії, хоча вона є наскрізною ниткою у всьому сюжеті.

“Top Gun: Maverick” — це своєрідний погляд головного героя тривалістю дві години у власне минуле з правом “переграти” деякі моменти заново, взяти реванш в долі і якісь епізоди закінчити по-іншому. В широкому розумінні: це про конфлікт поколінь, про те чи можна двічі зайти в одну річку і як бути якщо робота є твоїм життям, а прийшла пенсія… У більш вузькому: це про круту графіку (коли сучасні технології було використано там де потрібно і так, що вони не заважають перегляду), розкішно зняті сцени повітряних боїв, літаки, ракети і авіаносці.

Тим не менше, повною мірою зрозуміти і побачити все, що нам хотіли донести режисери, може той, в кого вже є минуле, кому теж є що згадати, кому теж є куди оглянутись, хто робив помилки, хто втрачав коханих і бував на похоронах друзів, ну і кому вже привабливими здаються жінки з досвідом і симпатичними дрібними зморшками біля очей. Від перегляду отримав навіть більше ніж очікував. Схильний вважати, що обидва фільми (1986 та 2022) були зняті для одного й того самого глядача…

This Country (2017) on IMDb