Дика ріка / The River Wild (1994)

Дика ріка / The River Wild (1994)

Фільми дійсно пригодницького жанру вже стали такою рідкістю, що “The River Wild” 1994 року виглядає свіжо, яскраво та насичено. Але мабуть ще більшою рідкістю є стрічки, де в кадрі присутня справжня натурно зафільмована природа. В часи шаленого засилля CGI, побачити ландшафти великого штату Монтана із скелями, водоспадами та каньйонами, на фоні яких відбувається якийсь ненудний сценарій, це вже приємно. Так, звичайно, при бажанні можна причепитись до якихось неточностей у подіях чи сказати, що в житті такого не може бути, але складно посперечатись із тим, що під час перегляду ми приміряємо на себе ролі головних героїв і намагаємось змоделювати ЩО б ми зробили на їхньому місці.

І роздуми ці не з приємних. Тому що просторовий розподіл різного роду небезпечних індивідуумів на поверхні Землі такий рівномірний, що їх можна зустріти практично в будь-яких куточках нашої планети, в будь-яких ландшафтах і на будь-якій відстані від цивілізації та поліцейського відділку. Переглядаючи пригоди головних героїв, приходить усвідомлення чому в США є звичка і культура володіння вогнепальною зброєю. Бо ні один чоловік не хотів би опинитись в ситуації, коли фізично не має можливості захистити своїх близьких.

Не можна оминути увагою і сімейні проблеми, які досить відверто продемонстровані у вступній частині. З якою метою вони з’явились у пригодницькому фільмі? Та хоча б для того, щоб натякнути, що різним людям з різними інтересами та життєвими пріоритетами створити щасливу сім’ю буде дуже непросто.

Зіркою акторського складу є звичайно Meryl Streep, хоча суб’єктивно чомусь є впевненість, що багато актрис того часу могли б вписатись в цю роль далеко не гірше, а може і краще за неї. На IMDb пліткують, що збираються зняти дуже близький сучасний рімейк. Хто б ще пояснив для чого то робити і що в цьому фільмі можна покращити…

This Country (2017) on IMDb