Політик / The Politician (2019-2020)

Політик / The Politician (2019-2020)

“The Politician” — відносно новий серіал від Netflix. Його особливість у своєрідному настрої: досить дивному поєднанні комедії з драмою, коли комедія представлена гіперболізацією всього чого можна аж до абсурду, а драма — політичною боротьбою за посаду (всього-на-всього) президента шкільної ради. Тут серйозні речі показують кумедно, а відвертий стьоб видають як щось дуже важливе. І все це просякнуто тотальним цинізмом. Найкращим прикладом логіки даного серіалу є коли дівчина головного героя імітує оргазм для того, щоб її хлопець був впевненим у собі, завдяки чому він зможе розвинути лідерські якості, стати президентом шкільної ради, потім губернатором, а потім Президентом США, а вона як наслідок його успіху — першою леді…

У кожного епізоду дуже крута інформативна вступна частина під час стартових титрів — варто подивитись уважно. В центрі сюжету висміювання різних виборчих технологій: чорного піару, маніпуляції громадською думкою, оприлюднення компромату, популізму в соцмережах, екоактивізму на публіці… Окрема частина — це “романтичні взаємини”: мають місце і відкриті стосунки, і стосунки втрьох (ЧЖЧ та ЖЧЖ), і одностатеві… Все дуже різноманітно для різних романтиків.

Через гіперболізацію автори серіалу завуальовано насміхаються з популяризації в суспільстві нетрадиційної сексуальної орієнтації, осіб невизначеної статі та гендеру, показушних екоактивістів, переглядання вірусних роликів на ютубі (про видушування прищів) і т.п.

Актори в серіалі — яскраві та легко запам’ятовуються, хоча в більшості — це ноунейми. А ось Gwyneth Paltrow у свої світлі 48 років — це розкіш, яку ми не заслужили. Варта уваги також і Lucy Boynton, але не підписуйтесь на її Інстаграм — там якась ахінея про терпимість, взаємоповагу, рівні права для всіх та багато інших не існуючих речей…

В цілому, картинка серіалу в кадрі дуже яскрава з теплими приємними кольорами — створює настрій. Серіал “The Politician” можна дивитись навіть діткам, якщо їм до того вже виповнилось 25 рочків. Підійде далеко не всім, але перегляд першого епізоду дасть відповідь на це питання.

This Country (2017) on IMDb