Гіпопотам / The Hippopotamus (2017)

Гіпопотам / The Hippopotamus (2017)

Щиро від душі сміявся під час перегляду. Може то і не дуже добре, з огляду на специфіку гумору, але стрічка добряче повеселила. Не виключено, що таким ефектом варто завдячувати гарному озвученні — повністю відповідає настрою фільму та налаштовує на відповідний лад. В цілому це класна, сучасна вдумлива комедія, з оригінальним гумором та цікавими поворотами сюжету. Так до кінця фільму і залишилось враження, що це інспектор Fred Thursday з серіалу Endeavour поїхав погостювати до родичів у відпустку і продовжив там розслідування у лайтовому варіанті.

Що вразило, так це як з гумором і по-комедійному цинічно обіграно теми, які не те щоб заборонені, але досить не зручні для фільмів подібного жанру. Зокрема, проблеми дорослішання підлітків з усіма фізіологічними, психологічними та психічними наслідками, нетрадиційна сексуальна орієнтація (книгу ж Stephen Fry написав), навіть є згадки про педофілію і т.п. Це все разом звичніше бачити в американських фільмах про тінейджерів, але в британській детективній комедії — досить оригінально.

Не зважаючи на постійні веселощі у фільмі є серйозні глибокі роздуми про життя, про те у що вірити, як жити і що цінувати.

This Country (2017) on IMDb