Мерзла земля / The Frozen Ground (2013)

Мерзла земля / The Frozen Ground (2013)

Якісний фільм з наближенням до стилістики скандинавського детективу — з тягучою атмосферою, пригніченим настроєм, неквапливим сюжетом та постійним відчуттям, що глядачам не все показали і щось відбувається за кадром у фоні. Навіть кольорова гама з чергуваннями сіро-синіх тонів і жовтуватих лампових відтінків налаштовує на відповідні прохолодні регіони нашої планети. Не вистачає лише неочікуваної хитромудрої розв’язки у фіналі. Але варто мати на увазі, що фільм знято на основі реальних подій і є відчуття, що досить близько до реальних подій, чим можна пояснити певну бідність художніх засобів та поворотів сценарію.

Все таки життя дещо відрізняється від нав’язаних кінематографом штампів та кліше. Сувора природа Аляски і такі самі мешканці — дуже непросте середовище для життя і про це постійно задумуєшся впродовж всього фільму. Фінальні кадри переглядав із затамованим подихом — вже хоча б через повагу до тих, кого показували на екрані…

Кіно для поціновувачів жанру та фрази “на основі реальних подій”. Якщо потрібно більше екшену і художніх прийомів, то можна глянути “D-Tox” (2002) там теж в руки холодно.

This Country (2017) on IMDb