Поклик предків / The Call of the Wild: Dog of the Yukon (1997)

Поклик предків / The Call of the Wild: Dog of the Yukon (1997)

Гарний фільм, однозначно вартий перегляду. Історія з якою потрібно бути знайомим. Піднімається багато різних питань: починаючи від суворого способу життя людей, які пішли освоювати незаселені землі Аляски, до виявлення межі, коли собака починає сприйматись як друг, компаньйон, а не транспортний засіб, який у випадку несправності можна залишити обабіч дороги. Є нагода в черговий раз задуматись скільки людей та тварин безслідно зникли з різних причин під час золотої лихоманки та колонізації американської півночі. Все таки в цілому людство стало більш людяним, оскільки через понад 100 років після подій сюжету, ставлення до тварин стало більш гуманним та цивілізованим. Хоча закони дикої природи по-моєму продовжують діяти в людському суспільстві і сьогодні.

Фільм знято дуже круто: повністю відсутня CGI графіка та інші елементи сучасного “кінематографу”. Все таке справжнє: природа, тварини, люди. Безумовно крутий, як завжди, Rutger Hauer. Особливо порадувала, і без перебільшення здивувала, епізодична роль Michael Shanks на 01:01:47 в якості гравця, який ставив два проти одного, що Бак програє. І є ліричний момент, що собаки-актори, які вже давно не з нами, продовжать жити на екрані в якості створених ними образів, в тому числі три леонбергери: Vasko, Gessa та Gustave, які зіграли роль Бака.

Це чудова стрічка, яка покликана формувати у людей людяність, розуміння як влаштований світ, та краще ставитись до тварин, які в більшості свої слабші за нас.

This Country (2017) on IMDb