Теорія Великого вибуху / The Big Bang Theory (2007-2019)

Теорія Великого вибуху / The Big Bang Theory (2007-2019)

Відбувся показ останнього епізоду останнього сезону “Теорії великого вибуху”. Закінчилась ціла епоха тривалістю веселих 12 років. Символічно, що цей дуже незвичайний телевізійний проект на каналі CBS з 12 сезонів по 24 епізоди по 25 хвилин, розвивався синхронно із моєю “науковою” “кар’єрою” (лапки окремо — не помилка).

The Big Bang Theory — це культовий серіал, який:

  • не всім зрозумілий, не всім смішний, його не лише розуміють, його — відчувають.
  • фокусує сюжет на житті простих молодих вчених Каліфорнійського технологічного інституту, які знають скільки струн в “теорії струн”, грають в 3D шахи, створюють туалети для МКС, можуть обґрунтувати чим молот Тора сильніший за щит Капітана Америка.
  • популяризує інтелект, людей, які знають як організований Всесвіт і його закони, просуває ідею “brain is sexy”.
  • доводить, що хлопці з несталевим пресом і без зовнішності тестостеронного альфа-самця, теж можуть мати дуже не нудне життя.
  • формує думку, що вчені — це особливі люди, а особливі вчені — це унікальні люди, із своєрідним способом життя і ще більш своєрідними розвагами.
  • дає можливість зазирнути в наукове життя КалТеху і зрозуміти, що вчені по два боки океану не такі вже і різні.
  • показує мою дзеркальну копію лише високого зросту, але таких самих життєвих принципів, особливостей світогляду, неперевершеного інтелекту та терпимості і толерантного ставлення до братів-сестер своїх менших.
  • не завжди смішний, але завжди життєвий, інколи душевний, сповнений сарказму і дружнього стьобу над найближчими друзями.

Як точно сказав Chuck Lorre: “TBBT — це серіал покоління”. Це вже частина культури, історії, життя і молодості окремих глядачів. Персонажі за цей час стали рідними і близькими, як члени якоїсь великої віртуальної родини. Ці люди на завжди вписали своє ім’я в світовий інформаційний простір. TBBT буде з нами, коли ми захочемо на його героїв знову подивитись, і не для того щоб знову побачити відомий сюжет, а щоб нагадати собі час, коли був молодшим, наївнішим і чекав 7 днів від епізоду до епізоду.

This Country (2017) on IMDb