Ведмідь / The Bear (2022-...)

Ведмідь / The Bear (2022-...)

Серіал непростий для перегляду першочергово тим, що в ньому багато сварок, криків, негативу між людьми, хоча в цілому головні герої люблять один одного, хоч і в дуже своєрідний спосіб. І тільки шалене засилля ненормативної лексики трохи знімає загальну напругу. Картинка на екрані естетикою не вражає і відеоряд побудований на контрастах між хмарочосами Чикаго з його Willis Tower (в роки моєї молодості Sears Tower) та тим дном, де мешкають співробітники ресторану “Beef”.

А ось музичний супровід моментами приємний і доречний. Під час перегляду можна зробити багато висновків про менеджмент в цілому та побудову ділових взаємин на робочому місці. Надивившись на “внутрішню кухню” кухні ресторану упіймав себе на думці, що кохав би в дишло я таку роботу.

На початку 2024 року “The Bear” отримав 3 “Золоті Глобуси” та 6 “Еммі” і кажуть, що не просто так…

Серіал повертає до реальності тих, хто живе в ілюзії, і думає, що десь там, у далеких закордонах, у вітряних чикагах, життя функціонує за принципово іншими принципами… І ніби постійно показують побутові рутинні речі, але вони дійсно чіпляють глядача і хочеться продовжувати.

Фільм перегляду вартий, хоча не під кожний настрій та не для розваги. Наприклад, якщо саме зараз здається, що увесь світ із нездоровим соціумом, ринковою економікою та законом збереження енергії проти вас — подивіться цей серіал, щоб знати: не лише проти вас. Одне можна сказати точно і категорично — голодним його краще не дивитись, бо на екрані постійно якщо не готують, то дегустують і кажуть, що дуже смачно.

This Country (2017) on IMDb