П’яний світанок / Tequila Sunrise (1988)

П’яний світанок / Tequila Sunrise (1988)

У визначенні жанру фільму я б обмежився термінами “романтичний, кримінальний”, мені не вдалось побачити ознаки трилеру чи бойовику в класичному розумінні 80-х років. Фільм довгий, місцями передбачуваний, але це не має ніякого значення — бо в кадрі Michelle Pfeiffer, Mel Gibson та Kurt Russell. Під час перегляду ловив себе на думці, що мені сюжет не дуже принциповий, головне щоб якомога довше споглядати цих людей. Їхні обличчя ніби дивляться на тебе з дитинства і чомусь здаються якимись близькими.

На моє суб’єктивне світосприйняття — повністю одягнена Michelle Pfeiffer виглядає привабливіше і спокусливіше більшості сучасних “секс-символів” (наприклад Megan Fox), які своєю зовнішністю завдячують як не пластичним хірургам, то талановитим ретушувальникам і комп’ютерній графіці.

Я б охарактеризував цей фільм як “атмосферний” завдяки названим акторам, американським автомобілям цього періоду, великій кількості загальних планів і заворожуючим музичним супроводом, де вражає соло на саксофоні (потім прочитав, що це David Sanborn). Повторю банальність: зараз вже так не знімають.

This Country (2017) on IMDb