Форс-мажори / Suits (2011-2019)

Форс-мажори / Suits (2011-2019)

Рівно два тижні тому завершився 9 сезон, який став фінальним для юридичної саги “Suits”, назва в перекладі якогось неадекватного перекладача фігурує як “Форс-мажори”. Це телевізійне шоу тривалістю 9 довгих років виконує роль паралельного всесвіту для глядача, стомленого суворою вітчизняною реальністю, дозволяє поринути в красиве життя красивих юристів у красивому місті. Зйомки відбувались в основному у Нью-Йорку та Бостоні — ділових центрах США з чудовими “city skylines”. В центрі сюжету — велика юридична компанія, яка обслуговує “китів” Мангеттена. Перші сезони присвячені більше юридичним проблемам та правовим колізіям у США, ролі таланту адвоката у вирішенні питань. Основний акцент фінальних сезонів — стосунки, взаємини між людьми: ділові, професійні, романтичні.

Особливістю серіалу є те, що його приємно дивитись: в кадрі постійно перебувають дуже гарні актори (сучасні або колишні моделі) обох статей. Хоча на думку окремих наддосвідчених кінокритиків Abigail Spencer та Sarah Rafferty просто затьмарюють всіх інших, своєю харизмою звичайно… А ось Meghan Markle завдяки серіалу змогла відносно непогано влаштувати своє особисте життя — принаймні із сім’єю не прогадала, хоча бабця нареченого її так і не полюбила. Всі ці чудові актори грають надзвичайно оригінальних персонажів — від стильних гламурних, до дивакуватих і надзвичайно талановитих. Останній епізод 9 сезону завершує всі сюжетні лінії і логічно ставить крапку у цій франшизі. Жодних відкритих фіналів та неповних історій. Залишає враження наповненості і довершеності, коли вже нічого додати і лише вдячний творцям серіалу за своє дозвілля.