Зоряний шлях: Фільм / Star Trek: The Motion Picture (1979)

Зоряний шлях: Фільм / Star Trek: The Motion Picture (1979)

Абсолютно не кривлячи душею і не лицемірячи, впевнено можу сказати, що переглянув — і просто відпочив душею. Практично не відчувається, що фільм 1979 року. Тільки слабкість візуальних ефектів нагадує про кінематограф минулих десятиліть, хоча вірю в те, що на той час то був прорив. У цьому фільмі є все, що і має бути: наукова(!) фантастика, центральна інтрига сюжету, альтернативні форми життя і технологій, дух пригод та відкриттів, морально-етичні дилеми і психологія людських взаємин. Не перестаю дивуватись на скільки дана стрічка, в хорошому розумінні, багата.

Актори, які з часом стали легендарними. Також, обов’язково потрібно сказати фразу: “William Shatner — такий молодий!” і дуже круто його бачити. Навіть з повністю поголеною головою Persis Khambatta не втрачає своєї чарівності.

Звуковий супровід (саундтрек) неодноразово номінований і неодноразово нагороджений — але мені місцями він чомусь здався якимось несерйозним: під окремі фрагменти уявляється як малолітній Macaulay Culkin йде по тротуару з повними пакетами новорічних придбань. Але саме такий “Star Trek” хочеться переглядати знову і знову…

This Country (2017) on IMDb