Снайпер / Sniper (1993)

Снайпер / Sniper (1993)

Це класика фільмів 90-х і снайперської саги в цілому. Переглядається на одному диханні (ну може на двох) навіть зараз. Дивовижно ЯК такі стрічки не старіють, а це між іншим 1993 рік. Так зараз вже не знімають і не будуть. Під час перегляду вражає справжність того, що показують: море, Панамський канал, гори, річки, водоспади, джунглі, гелікоптери… І жодного пікселю Computer-Generated Imagery*. А також, нечуваний на сьогодні факт: фільм про Панаму знімався в… Панамі! Не без розкішних пейзажів Північної Австралії звичайно, але все одно, ДЕ зараз таке можна побачити? Навіть один із епізодів умовного продовження франшизи виглядає значно бідніше - Sniper: Ultimate Kill (2017).

*припускаю, що не за горами час, коли олдскульне кіно будуть маркувати позначкою “CGI free” і перегляд його буде на 20% дорожчий

Коли мова йде про класичні бойовики (або культові франшизи) вважається недоречним чіплятись до дрібниць, що снайперська рушниця з повним магазином візуально занадто легко тримається в руці, чи що оптичний приціл не відкалібрований з урахуванням вмісту вуглецю в атмосфері і т.п. нісенітниці.

Динамічний драматичний фільм про правильні цінності, порядність, чоловічу поведінку і про те, що хороші хлопці завжди перемагають (хай хоч тут).

This Country (2017) on IMDb