Шина — королева джунглів / Sheena (1984)

“Sheena” — це ефектний, по-хорошому наївний, класний фільм для свого часу і своєї цільової аудиторії. Коли його знімали у 80-х, і багато хто з нас дивився в середині 90-х, тоді це було свіжо та яскраво, а для декого і новим глядацьким досвідом. Простий сюжет, короткі діалоги, але про правильні цінності і гідну поведінку. Впродовж усього хронометражу вражають і радують натурні зйомки: в кадрі присутні справжні кенійські ландшафти саван, літаки, гелікоптери, тварини (африканські слони, змії, леви, бегемоти, носороги) і не менш вся справжня Tanya Roberts.

Не важко помітити і нерозумно приховувати, що головний акцент у відеоряді робиться саме на сексапільності виконавиці головної ролі, власне на цьому все і тримається. Варто з розумінням поставитись до нових поколінь глядачів, яких даний фільм залишить байдужими, оскільки тут їх вразити нічим — у них немає емоційно-ностальгійної прив’язки до стрічки, вони вже бачили фільми David Attenborough про савани у FullHD, вони знають що навіть дуже затюнінгований кінь не стане зеброю і вже можуть по силуету відрізнити Тrасі Lоrds від Lіsа Аnn у вільному доступі без реєстрації.

Переконаний, що до жанру фентезі фільм не має ніякого відношення, і якби не сцени з оголеною Tanya Roberts, то його можна було б класифікувати “для сімейного перегляду”. Серед акторського складу у всіх оглядах обділеним увагою залишається Donovan Scott, він же Леслі Барбара з “Police Academy” (1984), суддя в Boston Legal (2005) і навіть в “Alaska Kid” (1993) теж знімався.

Залишається загадкою причина упередженого ставлення різних кіноакадемій до Tanya Roberts, як до актриси. Професійні кіношники не раз вручали її “золоту малину”. Так, ніби її шлях до слави в Голлівуді був менш достойним, ніж в інших. Чи можна подумати, що вона була найгіршою з дівчат Бонда? У будь-якому випадку, з 2021 року Tanya Roberts вже не з нами, що в черговий раз нагадує: актори на завжди залишаються молодими на екрані і в нашій пам’яті, а між іншим вже 40 років пройшло з часу створення цього фільму.