Велике і Річард Хаммонд / Richard Hammonds Big (2020)

Другим у 2020 році індивідуальним шоу відзначився Richard Hammond. Його авторський серіал “Richard Hammond’s Big!” вийшов на Discovery Channel. Цей проєкт присвячений екскурсіям британського телеведучого по різноманітним об’єктам-шедеврам інженерного мистецтва. Так, Richard Hammond, як і його колеги, продовжує експлуатувати свій телевізійний образ — людини невисокого зросту, яка на контрасті вивчає дуже і дуже габаритні об’єкти. Це досить популярний на сьогодні підхід — запрошувати в документальні телевізійні шоу відомих і популярних ведучих “з ім’ям”, що одразу збільшує глядацьку аудиторію в рази, залучає представників нових поколінь, у яких пізнавальний інтерес атрофувався до рівня “поставити лайк та написати креативний каммєнт”.

Ні, Richard Hammond не буде писати на дошці крейдою рівняння переходу потенціальної енергії в кінетичну, але буквально до деталей розбере досліджувані інженерні об’єкти, загляне до них у середину, натисне на всі кнопки на які йому дозволять, підірве пласт гірської породи в підземному тунелі, відкриє кран спуску рівня води на гірській дамбі, закріпить тросами позашляховик на військово-транспортному літаку ВМС США, приєднає шматок листової сталі до дверей автомобіля, потримається за штурвал найбільшого контейнеровозу у світі і виготовить декілька сосисок зі свинини для робітників промислового гіганту на півночі ФРН. На скільки успішно йому це вдалось — питання дискусійне, але завдання привернути увагу до людей-геніїв та їхніх інженерно-технічних творінь виконано на “відмінно”.

Важливо, що в кадрі ведучого рівно стільки — скільки потрібно, він не затьмарює досліджувані об’єкти та не “перетягує ковдру” на себе, даючи можливість глядачеві насолодитись мегаструктурами, які надійно працюють не один рік та вражають своєю продуманістю і геніальністю. Десь там між епізодами цього телевізійного шоу можна побачити ледве помітну межу між людьми, які здатні створювати стабільні високофункціональні системи та тими, хто не здатен.

Обережно!!! Контент 18+. Під час перегляду того, як рОботи на заводі самостійно синхронно збирають Volkswagen Golf — можна отримати задоволення, тому переглядати краще на одинці, подалі від сторонніх очей.

Richard Hammond в даному шоу в чергове доводить, що документальні фільми можуть бути цікавими для представників всіх поколінь. І можу запевнити, ніякий його зріст не маленький — 1.70 м — це середній чоловічий зріст. Дуже і дуже середній. Просто повірте мені на слово, я то знаю, що кажу.