Батьки / Parenthood (1989)

Батьки / Parenthood (1989)

Якщо до акторського складу включити Steve Martin фільм не стане комедією автоматично, натомість перед глядачем дуже серйозне кіно. “Parenthood” після перегляду можна перекласти як “батьківство”, адже саме про це дана стрічка. В якій піднімаються складні питання, на які не існує однозначної, правильної, справедливої для всіх, відповіді. Батьківство-материнство — це суцільний компроміс усього з усім, що в свою чергу потребує жертв, одноосібних та колективних. Питання лише в готовності і здатності до цього.

Скільки дітей заводити, як їх виховувати, за які гроші їх ростити, якими вони мають стати, як вирішувати проблеми особливих дітей, як вказати шлях істинний тим хто заплутався, як налагоджувати стосунки із сім’єю та родиною, хто такі хороші діти і хороші батьки, в чому сімейне щастя, і що робити щоб його досягти.

Варто звернути увагу і на акторський склад, у якому окрім яскравого і неперевершеного Steve Martin присутні: Rick Moranis, Keanu Reeves та ще дуже юний Joaquin Phoenix.

“Parenthood” — це двогодинна процедура вакцинації від бажання створити сім’ю та завести дітей. Схоже, що міф про обов’язковість сім’ї для всіх і кожного було розвіяно значно раніше ніж міленіали почали задавати незручні питання і заводити собак замість дітей.

This Country (2017) on IMDb