Людина проти бджоли / Man vs. Bee (2022)

Людина проти бджоли / Man vs. Bee (2022)

Просто це Rowan Atkinson і цим все сказано. Мінімум діалогів, максимум містера Біна, міміка обличчя та мова тіла якого просто феноменальна, як і завжди. А людині між іншим 67 рочків… За основу сюжету взято пригоди Тома та Джері, де діють правила: “Якщо щось може впасти і розбитись — то воно впаде і розіб’ється” і “Якщо щось може піти не так — то воно піде”. Більшість інформації до глядача доноситься через візуальний ряд тому під час перегляду бажано не кліпати очима зайвий раз. Рідкісний фільм, де комп'ютерна графіка доречна і якісно виконана.

Головними недоліками є непристойно коротка тривалість епізодів та недоречні натяки на негуманне поводження із вищими хребетними тваринами, а найбільшим кіноляпом — те, що джміль не бджола.

Також, між рядків прослідковується легкий стьоб із абстрактного мистецтва, надлишкової автоматизації та цифровізації побуту і може навіть трохи глузують над скандинавським темпераментом. Цікавий фінал і оригінальна розв'язка сприяють відчуттю, що перегляд був недаремним.

This Country (2017) on IMDb