Лос-Анджелеська історія / L.A. Story (1991)

Лос-Анджелеська історія / L.A. Story (1991)

Дивовижний, багатий фільм. Сам задум і реалізація просто геніальні. Щоб його оцінити повною мірою потрібні дві речі: попередній досвід зрілих почуттів та уважний перегляд. Навіть не знаю ЯК так можна поєднати дуже різні жанри та стилі в одній стрічці: це і драма, і комедія, і пародія, і навіть трохи з жанру адекватної фантастики. Не все тут варто розуміти буквально — багато що показано в переносному значенні для демонстрації принципів як наше життя влаштовано: випадковості не випадкові, а знаки згори відбуваються тоді коли потрібно, для тих хто заслуговує на них.

Слоганом до “L.A. Story” можуть бути слова: “Звільни свій розум — і тіло піде за ним”.

Фільм сповнений якісного непримітивного гумору, на зразок фрази копача могил “Приходьте ще, а втім куди ви подінетесь…” або назви “Гамбурзький банк четвертого рейху” чи асортименту зубних ниток у пафосному ресторані. Захоплюють застосовані режисерські прийоми: символізм у зображенні закоханих малими дітьми, натяки на те хто про кого думає коли кохається, а коли тиск на барометрі почав знижуватись — я вже просто мовчки аплодував творцям фільму.

Оремо варто виділити акторську гру Steve Martin і його дружини Victoria Tennant, особливо мікрорухи та емоції на його обличчі: коли він описує ЩО бачить на картині в галереї, коли хреститься сідаючи в машину… Акторський склад — то взагалі блиск. Сам Patrick Stewart в епізодичній ролі. Chevy Chase між іншим. Такий молодий Kevin Pollak. Sarah Jessica Parker — на своєму місці і грає свою роль.

This Country (2017) on IMDb