Джеймс Мей Наша людина в Італії / James May Our man in Italy (2022)

Джеймс Мей Наша людина в Італії / James May Our man in Italy (2022)

Черговий шедевр від James May. Дороге, яскраве і затратне шоу. Хочеться того чи ні, але навіть підсвідомо ми будемо порівнювати цей сезон із попереднім — і на мою суб’єктивну думку, він значно перевершує японську поїздку за настроєм та переліком відвіданих досить непересічних “нетуристських” об’єктів. Варто мати на увазі, що це не тревел-блог, а знову “зовсім інша історія”. В центрі сюжету аж ніяк не Італія, як країна чи аттрактивний об’єкт, у фокусі камери — сАме James May та його сприйняття Італії з італійцями.

Навіть з урахуванням того, що все відбувається за сценарієм — залишається дивне відчуття справжності. Можливо тому, що ведучий не приховує наявність знімальної групи поряд, або регулярно висловлює досить відверті і прямолінійні твердження з приводу побаченого, чи показує бюрократію і дивну поведінку місцевих жителів без прикрас. Тому складається враження, що цензура не все відфільтрувала у відзнятому матеріалі.

Майже в кожному епізоді в James May нові екскурсоводи-провідники, які теж не соромляться говорити йому “який з нього італієць”. Окрема родзинка серіалу — відвідування нетуристських об’єктів, починаючи від центру космічного ракетобудування крізь ливарний цех Ferrari до майстерні компанії Beretta.

Впродовж сезону з’являється суб’єктивне відчуття, що з кожним епізодом історія стає все цікавішою. При всьому британському снобізмі треба віддати належне James May за те, що тут він публічно визнав, що його потуги в кулінарному шоу — були невдалими.

Хоча моменти щирості не заважають йому навіть в порту Генуї підколоти Richard Hammond через його скромну антропометрію. Фанатський ажіотаж навколо шоу також підігрітий наявними в кадрі “привидами”, як наприклад в 3-му епізоді під час сцени біля озера Кампатосто.

Слоганом до “James May: Our man in Italy” пропонується тонко підмічена думка що “Лише італійці не хочуть бути італійцями”.

Всі сезони “James May: Our man in…”:

This Country (2017) on IMDb