На риболовлю (Порибалимо) / Gone Fishin’ (1997)

На риболовлю (Порибалимо) / Gone Fishin’ (1997)

Переглядаючи даний фільм, склалось враження, що це просто Roger Murtaugh та Leo Getz поїхали у відпустку, а Martin Riggs залишили десь вдома. Класна легка для перегляду комедія, із добре знайомими шанувальникам фільмів 80-х та 90-х акторами. Є в неї фірмовий дух кінематографу того часу.

Стрічка сповнена комедійних моментів, які виникають через катастрофічну недолугість головних героїв і фатальні збіги обставин. В кадрі завжди красива картинка: це як не мальовнича природа заповідника Everglades великого штату Florida, то розкішний тандем Rosanna Arquette і Lynn Whitfield.

Вражає також величезна кількість непростих трюків, виконаних в динаміці на човнах, літаках і автомобілях. Їх цінність у тому, що в 90-х все робили живі люди, а не комп’ютерна графіка. І, на жаль, в процесі фільмування епізоду з катером загинула жінка-каскадер Janet Wilder, а частина її колег була травмована.

Серед другорядних персонажів варто відзначити ефектну подружку власника сервісу прокату човнів — Julie. Її зіграла на той момент вже колишня дружина Joe Pesci — Claudia Haro. Для якої “Gone Fishin” стала останньою роботою в кіно і після звинувачень в організації замаху на другого чоловіка Garrett Warren вона 12 років провела у каліфорнійській в’язниці. Примітно, що епізодичну роль бригадира робітників на початку фільму зіграв близький друг Joe Pesci — музикант Tommy DeVito.

З невідомих причин “Gone Fishin” зазнав епічного провалу в прокаті, коли касові збори склали лише третину від бюджету. Але подивитись фільм варто для гарного настрою та просто відпочинку. Від душі сміючись над кумедними епізодами, треба не забувати, що за наш гарний настрій було заплачено великі гроші, а хтось віддав і власне життя.

This Country (2017) on IMDb