Будь кмітливим / Get Smart (2008)

Будь кмітливим / Get Smart (2008)

Сприймаю цей фільм спочатку як справжню оду Don Adams, а вже потім як комедійний бойовик із Steven Carell. Адже все знято в нерозривній єдності із серіалом “Get Smart” 60-х років, який тішив юного глядача після школи на ICTV під назвою “Шпигунські пристрасті”. Червоний кабріолет, черевик-телефон і фраза “Sorry about that, Chief” та багато іншого. Безумовно, замість Steven Carell в цьому фільмі міг би знятись і Rowan Atkinson, і зробив би це не гірше, а місцями може навіть і краще, але тоді це вже був би фільм про агента Джонні Інгліша, а не про шпигуна Макса Смарта.

Взагалі, до комедійного таланту Steven Carell можна ставитись по-різному (багато хто його не сприймає), але і виглядати крутим на фоні Dwayne Johnson з “Desert Eagle” в руках, теж може далеко не кожен.

До очевидних плюсів фільму варто зарахувати (не)явно (не)навмисні друкарські помилки в оголошеннях на сільських вулицях Пуйлостану, а до мінусів — ідеальний макіяж в області очей Anne Hathaway, що робить їх ще більшими і відволікає від комедійної складової в сюжеті. Приємно побачити зірку “White Collar” (2009-2014) Tim DeKay в епізоді з роялем — все таки він був народжений для ділового костюму спецагента і пружинки у вусі.

Також, лише недавно переглядав The In-Laws (1979) і ЯК же контрастно виглядає Alan Arkin тут і там. Ненароком замислюєшся про невблаганність часу і про те, що кінематографічний спадок деяких акторів легко здатний йому протистояти.

This Country (2017) on IMDb