Алігатор / Gator (1976)

Алігатор / Gator (1976)

Старе добре кіно. При чому і досить старе, і досить добре. Подібні фільми просто приємно переглядати, зайве не напружуючись і просто насолоджуючись. А подивитись є на що: це і натурні зйомки природи великого штату Джорджія; і перегони на катерах, гелікоптерах, автомобілях; без перебільшення карколомні трюки, виконані живими людьми; вибухи і стрілянина; висока естетика старих автомобілів та молодої Lauren Hutton.

До речі, всі романтичні моменти вона і прикрашає своїм шармом. Це топ-модель тієї зовнішності, в якої є щось ще окрім антропометрії і саме цього не вистачає акторам сучасності — індивідуальності, яка запам’ятовується.

При всій поверховості і наївності фільму, монолог Jerry Reed на 48:00-49:00 примушує на мить задуматись, що цим аморально-цинічним сентенціям і заперечити нічого: ні в 1976 році, ні у 2023…

Може кіно входить до категорії “Б”, може абсолютна більшість його акторів вже не з нами, але приємний настрій подарувати воно здатне, не зважаючи на майже 50-річний вік. І хотілось би підкреслити, що Mike Douglas (1920-2006) та Michael Douglas (1944) — не родичі.

This Country (2017) on IMDb