Весела ферма / Funny Farm (1988)

Весела ферма / Funny Farm (1988)

Під час перегляду у глядачів певної вікової категорії виникає відчуття, що ідея фільму про конфлікт міських жителів і провінційної глибинки дуже не нова… І вони вже щось подібне бачили в культовому Green Acres (1965-1971). При чому, цьому сприяє одразу декілька моментів: мелодія на 0:02:40 та 1:22:40, проблеми із телефоном та телефонною компанією, пафосні розмови про перших поселенців у США…

У будь-якому випадку режисерам гарно вдалось обіграти ідею, що сільська місцевість — це держава в державі із власними законами, які суттєво відрізняються від міських. Дана тема, мабуть, взагалі вічна: майже те саме можна було спостерігати в часи пандемії та на початку війни, коли в малі провінційні містечка потягнулись столичні жителі із наївною вірою в ринкову економіку, верховенство права, рівноправ’я громадян перед законом, можливість отримати якісні послуги за великі гроші, дієвість дзвінка в поліцію чи швидку допомогу і т.п.

Якщо хтось із нових поколінь захоче переглянути таку давню комедію, то їм може здатись дивним: ЯК можна заблукати на автомобілі, чому не можна подзвонити службі доставки поки вони в дорозі, а ще ж друкарська машинка і рукопис в одному екземплярі. Трохи псує враження негідний вчинок Andy Farmer із романом, і думаю, в реальному житті такі речі не пробачають, але мабуть варто намагатись бачити в людях краще.

Також, є пара моментів із фірмовим гумором Chevy Chase, от як в епізоді із хвостом собаки біля каміну на 1:01:05. Тому переглянути для гарного настрою і позитивного враження варто. Погоджуюсь із колегами, що фільмів із подібною атмосферою вже більше знімати не будуть.

This Country (2017) on IMDb