Остаточний аналіз / Final Analysis (1992)

Остаточний аналіз / Final Analysis (1992)

Причиною перегляду був зірковий акторський склад: Kim Basinger, Uma Thurman, Richard Gere і обов’язковий хештег #EricRobertsТакийМолодий. Поява Kim Basinger та Uma Thurman в одному фільмі — це і злочин, і подарунок одночасно. Грають ці актори на рівні, який відповідає їхнім іменам — чого лише варта “розмова очима” на 47:50 та 2:00:50. Чоловік, у віці головного героя, має добре затямити просте відоме правило: якщо до Вас проявляє інтерес жінка зовнішності Kim Basinger, то в голові мають автоматично звучати слова: “Run Forrest, run!”. Але Richard Gere на той момент не знав цієї фрази, бо до виходу у світ кінематографічного шедевру Robert Zemeckis було ще 2 роки (“Forrest Gump”, 1994). І тільки один Eric Roberts щось підозрював, коли говорив, що в нього не було сивини до одруження з Нею.

У переліку жанрів фільму я б замінив “романтичний” на “еротичний”, бо практично все таким стає, до чого торкається Kim Basinger. Кожного разу веселить і забавляє як представники американського способу життя відносять гроші шарлатанам, тобто психотерапевтами, щоб переказувати їм свої сни… В мене таке враження — їх щоб помістити в нашу реальність і дати пожити нашим життям, то вони б всі виздихали ще до обіду.

Розумію, що це кіно і багато ЩО було додано для підвищення драматизму історії і готовий на це закривати глядацькі очі, але коли бачу Saab кабріолет на вулицях Сан-Франциско у ранніх 90-х, з’являється відчуття ошуканості.

А ось фінальна сцена мені виявилась незрозумілою до кінця — є багато варіантів ЩО хотів сказати режисер і невідомо який з них правильний, хоча може так і було задумано. У будь-якому випадку, переконаний, що акторів із настільки яскраво вираженою індивідуальністю ми вже більше не побачимо у сучасному кінематографі (чи ЯК то назвати), тому варто переглядати і насолоджуватись справжнім кіном, не зважаючи на хронометраж.

This Country (2017) on IMDb