Зіткнення з безоднею / Deep Impact (1998)

Зіткнення з безоднею / Deep Impact (1998)

Якісний фільм-катастрофа, при чому на скільки вдалий, на стільки ж і недооцінений. Для 1998 року візуальні ефекти виглядають більше ніж достойно, а епізоди в позаземному просторі — цілком реалістично і в жодному разі не нагадують мільтиплікаційну творчість наших днів. А деякі фахівці навіть стверджують, що завдяки запрошеним для зйомок консультантам із NASA, вдалось досягти високого рівня наукової відповідності того, що показують на екрані.

Важко сказати які теорії змови варто підключити до аналізу щоб пояснити ЯК два фільми із практично однаковим сюжетом вийшли на екрани літом того самого року… Мається на увазі “Armageddon” (1998). Але правильно кажуть професіонали, що різниця між фільмами в стилістиці. Якщо в “Armageddon” акцент на видовищності, пафосності, екшн-сценах та зірковому акторському складі, то “Deep Impact” це про драму, прагнення до реалістичності та скромніших акторів. У будь-якому випадку приємно, що не потрібно обирати, а можна переглянути обидва і отримати різне, але задоволення.

Окрім візуальної складової у “Deep Impact” не варто забувати і про музичний супровід, адже це сам James Horner, прославлений від “Titanic” (1997) до танцю Alejandro Murrieta із Elena Montero в “The Mask of Zorro” (1998). А ось за якість перекладу назви фільму українською когось би не завадило оштрафувати.

This Country (2017) on IMDb