Перетинаючи межу / Crossing Lines (2013-2015)

Перетинаючи межу / Crossing Lines (2013-2015)

Після перегляду першого сезону (далі не дивився) мені серіал сподобався, він особливий і не губиться серед інших представників детективного жанру. Складається враження, що переклад назви не зовсім точний і не повністю відображає суть сюжету. А в його центрі — злочини, що сталися у кількох країнах ЄС і група слідчих займається розслідуванням саме у тих випадках, коли злочин стався у кількох країнах. Тобто “перетинаючи кордони” країн. Цей серіал європейський у всіх сенсах. Крім локацій (Prague, Paris, Nice), відчувається зовсім інша атмосфера і настрій, ніж у голлівудських детективах.

Загальна ситуація напружена, тягуча — мені зайшло зануритися в неї. Розслідування одного злочину може тривати декілька епізодів, що незвично для процесуальних поліцейських драм. Справи заплутані, іноді складно заздалегідь відповісти на одвічне запитання “хто вбивця?”.

Головні герої не безсмертні. Майже кожен з них має свій “скелет у шафі” і ці проблеми вони теж вирішують у міру розвитку сюжету. Актори маловідомі, але цікаві — втілюють яскраві типажі, що запам’ятовуються. Помітно невеликий акцент на запрошеному американському акторі William Fichtner, але це лише плюс. Жіноча половина акторського складу — це окрема історія, вони радують своєю природною красою та невимушеністю.

Для тих, хто звик до голлівудських детективних екшенів — гарна можливість здобути новий глядацький досвід.

This Country (2017) on IMDb