Крокодил Данді / Crocodile Dundee (1986)

Крокодил Данді / Crocodile Dundee (1986)

Справжнє, красиве кіно. Справжнє — бо це в абсолютній більшості натурні зйомки, як краєвидів і тварин, так і людей. А красиве — бо все, що показують, виглядає натурально та естетично. “Crocodile Dundee” можна розглядати як данину австралійській природі, аборигенській культурі та самобутності провінційного життя. Цікаво, що образ красивого привабливого чоловіка представлений не “накачаним до смерті бодібілдером-хіміком після десятків усушок”, а нормальним чоловіком середнього віку із правильними цінностями.

Безумовно, на головну жіночу роль можна було легко знайти більш сексапильну білявку із синіми очима в стилі ідеалів краси 80-х, але Linda Kozlowski чудово підкреслила “справжність” цього фільму, а стиль “braless” буде актуальним у всі часи. До речі, через 4 роки після фільму вона одружились із Paul Hogan, з яким прожили разом 24 роки.

Епізодичну роль у фільмі зіграв Brett Hogan, який є сином Paul Hogan. І воно ніби як все одно, але чомусь завжди приємно бачити в силуеті Нью-Йорку “Twin Towers”.

Підсумок фільму “Crocodile Dundee” — це гарний настрій, атмосфера доброти, а також розуміння того, що людина має жити в тому середовищі, у якому їй комфортно.

Всього існує 3 повнометражні фільми про Crocodile Dundee:

This Country (2017) on IMDb