Кобра / Cobra (1986)

Кобра / Cobra (1986)

Класика. Тут прекрасне все. Молодий і без перебільшення крутий Sylvester Stallone, атмосфера і музика 80-х на фоні справжніх каліфорнійських пейзажів. Хоча по чорно-білому телевізору Brigitte Nielsen виглядала якось жіночніше… Та зараз то вже не модно (ні чорно-білий телевізор, ні жіночність). Але які ж прекрасні автомобільні перегони на вулицях! Звичайно, до фільмування було залучено їх значно більше, бо навіть професійні каскадери не все з першого дублю здатні виконати. Це вам не мультиплікаційна стрічка “Форсаж 15” (2028). Реалістичність така, що в мене кожного разу аж серце стискається, коли бачу як Sylvester Stallone летить на автомобілі по тротуарі, а там далматинського дога вигулюють… Спойлер сюжету: найкращий друг людини та його власниця не постраждали.

Автомобілі то окрема тема: чого лише вартий 1950 Mercury OCM Custom на якому їздив Marion Cobretti, він запам’ятовується назавжди так само як і ніж, розроблений Herman Schneider.

Не зрозуміло лише ЯК раніше не кидався в очі прикріплений на грудях латинського хлопця мікрофон на 0:14:13? Вміли ж колись зафільмувати казочку, в яку хотілось повірити…

This Country (2017) on IMDb