Гольфклуб 2 / Caddyshack II (1988)

Гольфклуб 2 / Caddyshack II (1988)

Як і зазначено в описі, кіно досить своєрідне. Але в цілому це все така ж дуркувАта комедія 80-х із комедійними акторами та веселим настроєм, як і багато інших. Не розумію чому такий низький рейтинг — є море набагато “бідніших” на гумор фільмів, але за рахунок ностальгії та культових акторів має рейтинг більше 6. Цікаво, що тут Chevy Chase та Dan Aykroyd грають другорядних персонажів, що трохи дивно для таких касових акторів у 1988 році. Умовна перша частина Caddyshack (1980) суб’єктивно є веселішою та більш життєрадісною ніж умовна друга “Caddyshack II” (1988).

В центрі сюжету “класове протистояння” у всіх його можливих проявах: це поділ людей на сорти, вище та нижче товариства, на еліту та робочий клас, на випускників престижних ВНЗ та університетів для прислуги… Зроблено гарний акцент на справжніх людських цінностях і засудженні примітивного пустого снобізму.

Певною мірою розкривається вся суть життя багатіїв, які абсолютно безпідставно вважають себе елітою та зверхньо подивляються на інших. А більшість жартів зводиться до внутрішнього конфлікту, який виникає коли на одному полі для гольфу з’являються представники різних класів суспільства і не приймають цінності один одного. Гумор досить простий і невибагливий, але буває і ще простіший — тому подивитись можна.

В жанрі фільму окрім “комедія” та “спорт” можна ще додати “фантастика”, бо тільки в такому випадку жінка із зовнішністю Dyan Cannon здатна зацікавитись чоловіком із соціальним статусом як в Jack Hartounian.

А сумно те, що все описане у фільмі, не втрачає актуальності і сьогодні. І “класове протистояння”, яке в центрі сюжету, нікуди не зникло. Це означає, що просте кіно 1988 року не було почуте масами, і суспільство по факту ніяк не еволюціонує…