Юристи Бостона / Boston Legal (2004-2008)

Юристи Бостона / Boston Legal (2004-2008)

“Boston Legal” — комедійна напівофісна драма про юридичну компанію в Бостоні. Повною мірою відповідає заявленому жанру, демонструючи органічне поєднання якісних інтелігентних жартів та серйозної тематики. В центрі сюжету декілька паралельних судових справ, які не завжди доходять до суду завдяки вмінню адвокатів “домовитись”, але коли вони вже потрапляють в залу суду — задоволення глядачам гарантовано.

Не всі справи головні герої виграють, але чітко демонструють, що “по закону” та “по справедливості” це не завжди тотожні категорії. Кожен судовий розгляд закінчується шедевром ораторського мистецтва когось з головних героїв або ж справжнім перфоменсом Denny Crane, який свій прогресуючий маразм називає “коров’ячим сказом”.

“Золотий глобус” Вільяма Шетнера та дві “Emmy” Джеймса Спейдера — це Вам не “конопляні гілки” європейських фестивалів місцевого розливу…

Більшість акторів мають модельну зовнішність і піднімають рівень естетики серіалу (Rhona Mitra, Julie Bowen, Monica Potter — ці імена говорять самі за себе). Кожен епізод закінчується незмінною сценою на балконі, де Alan Shore та Denny Crane філософствують про життя. Обмінюються висновками з прожитого дня, діляться думками та радять один одному як існувати між законом та справедливістю, нікому не шкодячи.

Окрім юриспруденції в драматичному представленні, цей серіал про дружбу. Дружбу чоловіків, які знають недоліки один одного і це їм не заважає гідно переживати випробування конфліктом інтересів, моральних цінностей, політичних вподобань; чоловіків, які по-братському ділять гроші, славу та жіночу увагу; чоловіків, які пообіцяли застрелити один одного, якщо хтось з них почне страждати від слабоумства і втрачати здоровий глузд.

This Country (2017) on IMDb