Точка кипіння / Boiling Point (1993)

Точка кипіння / Boiling Point (1993)

Міцний якісний середнячок у своєму жанрі та бюджеті. Про нього не кажуть “класика” і він не запам’ятовується на все життя, але і процес перегляду, і післясмак залишає приємні емоції. Це типовий кримінальний бойовик, де криміналу більше ніж вибухів та драматизму. Але за що варто цінувати подібні стрічки, то це: зірковий акторський склад; атмосфера фільмів 90-х; неглянцева Америка, в якій по сусідству дешеві забігайлівки із доброзичливими офіціантками та дорогі готелі з елітними працівницями сфери інтимних послуг і вогні нічного великого міста; красиві автомобілі (поки ще квадратної форми) і не менш гарний, а головне — доречний, музичний супровід.

Viggo Mortensen такий молодий і красивий, що навіть не хочеться йому дорікнути за постійне використання обрізу дробовика за межами широколистяних лісів Північної Америки. Lolita Davidovich підвищує естетику кадру при кожній появі, демонструючи зрілу дорослу привабливість, а також, що їй під силу зіграти будь-яку роль: від скромної офіціантки у Leap of Faith (1992) до спокусниці найвищої проби у фойє готелю “The Palace”.

Хто шанує даний жанр та фільми цього хроноінтервалу світового кінематографу — подивитись зайвим не буде. Головне не плутати з “Boiling Point” (2021).

This Country (2017) on IMDb