Чорні вітрила / Black Sails (2014-2017)

Чорні вітрила / Black Sails (2014-2017)

Коли пригодницьке кіно вже давно не знімають. Про серіал “Black Sails” дуже вдало сказали, що це “Пірати карибського моря” для дорослих, де є пригоди, екшн, романтика та зрілі висновки. В основі серіалу серйозне історичне підґрунтя — більшість головних героїв реальні особистості, які жили в “золоту добу” піратства. Ще не все — серіал має відсилання до роману Роберта Луїса Стівенсона “Острів скарбів” і є його приквелом (події розгортаються за 20 років до літературного твору).

Персонажі всі надзвичайно харизматичні і особливі — двох схожих немає, вони представляють різні типажі зовнішності та людської сутності і мають різний шлях до виживання в часи, коли життя людини вартувало рівно стільки на скільки вона могла себе захистити. Чарльз Вейн ставить навколо себе всіх на місце завдяки фізичній силі та схильності відрізати голови; Джон Сільвер доводить, що відсутність ноги не заважає хитрій і підступній людині водити за носа сильних і хоробрих; Джек Рекхем не будучи фізично сильним завдяки проникливому розуму пройшов кар’єрний шлях від боцмана піратського корабля через посаду власника борделю до капітана піратського корабля; Флінт мотивований утопічними ідеями побудувати нове суспільство в межах Карибського архіпелагу після служби в королівському флоті Великобританії офіцером став капітаном піратського корабля; а не особливо порядна панянка Макс завдяки виразному декольте здатна була водити хороводом згаданих вище героїв. Суб’єктивно: із акторів найбільше чомусь запам’ятовується не фігура Jessica Parker Kennedy, а погляд Clara Paget.

Для зйомок в ПАР навіть був побудований справжній корабель в натуральну величину. Взагалі натурні зйомки в природі вражають — багато сцен знято у відкритому морі та узбережжі — картинка гарна. У сюжеті все змішано від взаємин у команді піратського корабля до міжнародної політики Великобританії стосовно своїх колоній в Карибському басейні — нудьгувати ніколи. Після перегляду залишається приємне враження від побаченого та роздуми про організацію людського суспільства у різні історичні періоди. Жарт: змінюються умови життя, цінності та пріоритети, але один залишається на всі часи — ризикуючи життям заробити грошей щоб витратити їх у борделі.

This Country (2017) on IMDb