Очима Воррена Баффета / Becoming Warren Buffett (2017)

Очима Воррена Баффета / Becoming Warren Buffett (2017)

Далеко не просте прохідне документальне кіно з біографічними мотивами. Це унікальна історія про успішного генія. І вона унікальна тим, що геній став успішним у людському суспільстві, де за законами буття такого бути не повинно. Адже той, хто має кращу освіту, знає більше, бачить далі і мислить по-іншому від загальної маси, рідко стає кимось видатним у фінансовому чи кар’єрному розумінні. Півторагодинний погляд на восьмидесятилітню історію життя фінансиста з холодним розумом та моральними принципами і високими стандартами. Повчальна стрічка, з якої кожен може зробити власний висновок.

Звичайно, життя Warren Buffett, це не красива казочка, де бідний хлопчик без копійки в кишені став найбагатшим інвестором у світі. Він мав гарний старт, а подальша праця та розвиток його природних здібностей призвели до такого статусу.

Генії — це непристосовані до побутового життя люди, яким потрібна підтримка тих, хто їх любить, розуміє і цінує. Певною мірою, його успіх — це результат поєднання багатьох факторів: благополучної забезпеченої родини, можливості отримувати якісну освіту, сприятливого для розвитку середовища, математичного таланту, пізнавального інтересу та багатьох інших. Навіть думати не хочеться ЩО було б із маленьким хлопчиком, який любив запускати мармурові кульки у ванну і записувати в таблицю їхню швидкість, у середньостатистичній ЗОШ десь у вітчизняному провінційному райцентрі…

Тому біографія Warren Buffett це не історія про Попелюшку, а життєвий шлях людини, яка правильно використала і мегаефективно примножила наявні у неї від народження ресурси. При цьому зберегла риси моральності, етики ведення фінансової діяльності, простоту у спілкуванні та хоч і неявну, але любов до людей. Добре заходить після The Ascent of Money (2008).

Пісня під яку показують фінальні титри у фільмі — це “Somewhere Over the Rainbow” в оригінальному виконанні Warren Buffett, яку він раніше наспівував як колискову своїй донечці перед сном.

This Country (2017) on IMDb