Гранд Тур: Скандинавський ривок / The Grand Tour: A Scandi Flick (2022)

Гранд Тур: Скандинавський ривок / The Grand Tour: A Scandi Flick (2022)

Творчість Holy Trinity of Top Gear представляти чи рекламувати немає жодної потреби, вони сформували окремий пласт культури, світового медіа надбання, який а ні затьмарити, ні повторити нікому не дано. Їхня історія вже давно не про автомобілі чи двигуни, вона про дружбу — справжню чоловічу дружбу, яка триває крізь час, континенти, контракти, рейтинги, скандали, BBC та Amazon, впродовж усіх минулих 20 років.

Кожен з цього тріо вже має власні проекти і медіа-продукти, які по-своєму класні, але коли хлопці збираються разом — ефект синергії стає ефективним, як ніколи за інших обставин. Вони створюють дух пригоди та атмосферу безтурботності, за чим так часто в душі сумує більша частина чоловічої аудиторії. “A Scandi Flick” (2022) перший в історії епізод “The Grand Tour”, озвучений українською мовою — це свято, якого ми давно чекали і на яке справді заслуговуємо.

В даному випуску прекрасно все: автомобілі, пригоди, пейзажі, гумор, розваги, діалоги, розіграші і навіть незаплановані аварії. Уважному глядачеві можуть привидітись сюжетні “повтори” прийомів із попередніх випусків, але насправді то алюзія до них, розрахована на фанів, які все пам’ятають: ночівлі в найбільш недоречних місцях, непристойні написи на автомобілях, байдуже ставлення до поломок колег у дорозі, і підсумковий висновок про те, що наявність різних смаків головних героїв нівелюється їхньою спільною любов’ю до автомобілів.

На відміну від Tom Cruise, хлопці старіють, але вік не має над ними влади — це все ті ж індивідуально різні, неперевершені британці, які усім все довели, стали багатими і знаменитими, але продовжують працювати у своє і наше задоволення.

Звичайно, юній аудиторії важко сприйняти фанатичне ставлення чи пафосні компліменти на адресу Hammond, May та Clarkson, але тим, у кого періоди власної біографії асоціюються із окремими сезонами “Top Gear” чи “The Grand Tour” — їм все зрозуміло без пояснень.

This Country (2017) on IMDb